SAV: Predstavila tieňovú správu o stave chudoby na Slovensku

ilustračné foto Gipsy Television

Bratislava, 19. december 2012 (Gipsy Television) - Slovenská akadémia vied predstavila 8é stranovú správu o chudobe a sociálnom vylúčení na Slovensku. Ako uviedol riaditeľ Sociologického ústavu SAV Robert Klobucký, hlavný význam tejto správy spočíva v tom, že je alternatívou k oficiálnym štatistikám a ukazuje chudobu z pohľadu ľudí, ktorí sú v ťažkej situácii. Pozrite si záznam z TK.
Publikáciu pripravil kolektív autorov na čele so sociologičkou Zuzanou Kusou, Slovenskou sieťou proti chudobe, Sociologickým ústavom SAV a s finančnou podporou Friedrich Ebert Stiftung.

 

"Našou snahou bolo prevážiť stroho ekonomický pohľad a podporiť ľudskoprávny pohľad na chudobu. Chceli sme sa tiež postaviť proti tendenciám zvaľovať chudobu na samotných chudobných a poukázať i na to, že sociálne dávky na Slovensku nie sú štedré," povedala Kusá. Správa sa opiera o oficiálne údaje Štatistického úradu SR, opisuje situáciu obyvateľstva v SR a obsahuje aj medzinárodné porovnania Slovenska s inými krajinami Európskej únie.

 

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.