09.01.2020 SPRÁVY

RUDŇANY: Polícia zadržala údajného úžerníka. Jeho rodina ale tvrdí, že majú toho nesprávneho.

Ilustračné foto

Polícia zadržala pred niekoľkými týždňani Šimona Č. z Rudňan. Podľa jeho rodiny malo byť dôvodom obvinenie z úžery. Muž je momentálne vo vyšetrovacej väzbe.

Brat Šimona Č. kontaktoval Gipsy Television s tým, že sa ich rodine ukrivdilo. Jeho brata polícia zadržala údajne pre úžeru. "Môj brat zobral svojej svokre občiansky preukaz, aby od nej Žaneta H. nemohla zobrať peniaze. Ona preto môjho brata udala. Tvrdí, že je úžerník. Môj brat je vo väzbe a pravý úžerníci sú na slobode," povedal pre Gipsy Television Jozef Č.

Či sú tieto informácie pravdivé sme sa snažili overiť aj u polície. Tá ale bola na detaily skúpa. "Keďže v súvislosti s Vami uvedenou osobou naďalej prebieha vyšetrovanie, preto polícia bližšie informácie nateraz poskytovať nebude, aby nedošlo k sťaženiu alebo zmareniu ďalšieho vyšetrovania," uviedla pre Gipsy Television Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.



Gipsy Television oslovila aj Žanetu H. z Rudňan, ktorá podľa rodiny zadržaného, má byť údajne skutočnou úžerníčkou. "To vôbec nie je pravda. Ja úžerníčka nie som. Jeho svokra je moja babka. Ja by som brala od nej občiansky preukaz? Šimon zbil môjho brata a chcel napadnúť aj mňa, vulgárne mi nadával," povedala Žaneta H. pre Gipsy Television.

Na otázku či svedčí proti Šimonovi Č. vo veci úžery žena nevedela odpovedať. Prípad je na prvé počutie zamotaný, keďže obe strany sú v príbuzenskom vzťahu. Brat zadržaného muža si ale stojí za svojim tvrdením. "V Rudňanoch všetci vedia, že je úžerníčka. Viacerí jej dlžia peniaze," povedal Jozef Č. pre Gipsy Television.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.