03.10.2018 SPRÁVY

Rómske dievčatko po zaočkovaní dostalo zápal mozgových blán. Rodina je bezradná!

foto: J. Rostaš/ Gipsy Television

Rodičia dali zaočkovať trojročnú Nelku proti osýpkam. Po niekoľkých dňoch jej však ale prišlo zle. Lekári následne zistili, že má zápal mozgových blán.

Podľa jej príbuzného, Júliusa Rostaša z obce Novosad pri Trebišove, dievčatku vyšiel na mozgu herpes dôsledkom čoho mala upadnúť do kómy. Lekárom sa ju podarilo z nej prebrať. 

"Samozrejme, následky má. Nemôže jesť, neprehĺta sama, veľmi nevníma okolie. Má bolesti," povedal Július Rostaš.


Rodina sa na jednen strane teší z toho, že Nelka neochrnula. No na druhej, sa zase trápi kvôli tomu, že nemá peniaze na špeciálne vyšetrenie. To by mohlo určiť, ktorú časť mozgu má dievčatko poškodenú. Vyšetrenie má stáť 3 tisíc eur. Nelka by ho mala absolvovať začiatkom novembra.



Rodina žije v štandardných podmienkach. Taký veľký obnos peňazí ale nemá. Július Rostaš, bratranec matky dievčatka, oslovil ľudí cez sociálnu sieť o finančný príspevok. Ak tejto rodine chcete pomôcť, môžete jej poslať akúkoľvek finančnú čiastku. 

IBAN:         
SK 3165000000000018586839



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.