07.04.2021 SPRÁVY

Rómky a Rómovia z prvej línie idú vo štvrtok do prezidentského paláca.

Reprofoto Gipsy Television

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme vo štvrtok popoludní v Prezidentskom paláci Rómov a Rómky z prvej línie boja proti pandémií a jej dopadom. Urobí tak pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov, ktorý si pripomíname 8. apríla. 

Na stretnutí s prezidentkou sa zúčastní Lenka Balogová, infektologička z Kliniky infektológie a cestovnej medicíny UNLP Košice, koordinátorka vakcinačného centra UNLP Košice. Veronika Danielová, pracovníčka sociálnej rehabilitácie z Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých z obce Rohov. Barbara Balogová, študentka VŠ zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, ktorá zároveň pracuje ako zdravotnícka asistentka na oddelení OMIS v nemocnici Svet Zdravia v Michalovciach.

S prezidentkou sa stretne aj Jozef Demeter, triedny učiteľ špeciálnej triedy zo základnej školy, ktorá sa nachádza v Slovenskom Novom Meste. Na stretnutí bude prítomný aj Martin Farbar, zástupca riaditeľa ZŠ I. Krasku z Trebišova, Vladimír Rafael, riaditeľ mimovládnej organizácie eduRoma, Rastislav Zubaj, regionálny koordinátor z Humenného, Národný projekt Terénna sociálna práca a terénna práca v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít II., taktiež Stanislava Dotková, študentka Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove a Lenka Bužová, koordinátorka asistentov podpory zdravia.

Rómky a Rómovia absolvujú s prezidentkou fototermín pre novinárov a po skončení stretnutia sa uskutoční spoločná tlačová beseda. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.