08.02.2020 SPRÁVY

Rómka je nominovaná na Slovenku roka v kategórii vzdelávanie.

Foto: Erika Bartošová/Dennik N

Učiteľka rómskeho pôvodu, ktorá vytvorila jazykový program pre deti cudzincov je nominovaná na prestížne ocenenie Slovenka roka.

Aj tento rok vybrala nominačná komisia 28 úspešných Sloveniek, ktoré sú nominované v deviatich kategóriách: Biznis a manažment, Umenie a kultúra, Médiá a komunikácia, Veda a výskum, Vzdelávanie, Podpora mladých talentov, Zdravotníctvo, Šport a Charita. Okrem toho udelí nominačná komisia aj tento rok titul Absolútna Slovenka roka a Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko.

O tom, kto získa prestížne ocenenie v jednotlivých kategóriách, rozhodnú čitatelia týždenníka Slovenka spoločne s divákmi a poslucháčmi RTVS formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania na stránkach www.slovenkaroka.sk. Hlasovanie odštartovalo 7. februára a organizátori ho ukončia 29. mája 2020.

Nominovaná je učiteľka rómskeho pôvodu

PaedDr. Erika Bartošová, učiteľka v Základnej škole J. C. Hronského v Krupine jednou z troch nominovaných v kategórii vzdelávanie. Na prvom stupni základnej školy učí už takmer štvrťstoročie. Zameriava sa predovšetkým na vzdelávanie detí cudzincov, ktoré prichádzajú do slovenských škôl. Bartošová vytvorila jazykový program pre deti, ktoré vôbec nevedia po slovensky.

Mená víťaziek budú známe 31. mája počas slávnostného galavečera, ktorý sa uskutoční v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave a v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.