ROK BOJA PROTI CHUDOBE: Dnes na Slovensku oficiálne končí

ilustračné foto TASR

Bratislava 15. decembra 2010 (Gipsy Television/Katarína Mrňová) - Rok boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu sa dnes oficálne končí. V Bratislave sa totiž koná záverečná konferencia.

"Hlavným cieľom konferencie je zosumarizovať dosiahnuté výsledky Európskeho roka 2010 a poukázať na pozitívne a inšpiratívne príklady boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu. Jednym z cieľov konferencie z hľadiska ďalšieho pokračovania činnosti v súvislosti s postupným odstraňovaním najmarkantnejších sociálnych rozdielov je tiež sieťovanie organizácií a jednotlivcov aktívnych v tejto oblasti,"  pre Gipsy Television povedala projektová manažérka Edit Popelková.

 

Na záverečnej konferencii vystúpi minister PSVR Jozef Mihál,  štátna tajomníčka Lucia Nicholsonová, vedúca Zastúpenia EK na Slovensku Andrea Elscheková-Matisová, riaditeľ Fondu sociálneho rozvoja Marek Hojsík a aj ambasádori Európskeho roka boja proti chudobe.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.