12.02.2020 SPRÁVY

Rodinné prídavky by mali byť vyššie o 25.50 eur.

Ilustračné foto

Rodičia by si mali finančne prilepšiť. Vláda v stredu schválila návrh novely zákona o sociálnom poistení, ktorý má zabezpečiť zvýšenie prídavku na dieťa, a to plošne aspoň na sumu 50 eur.

Zvýšenie prídavku na dieťa bude v budúcom roku 2021 predstavovať 25,05 eura mesačne. „Návrh zákona má za cieľ poskytnúť rodičom nezaopatreného dieťaťa väčšiu podporu zo strany štátu a čiastočne odbremeniť rodičov od finančných výdavkov, ktoré im vznikajú v dôsledku zabezpečovania starostlivosti o nezaopatrené dieťa,“ konštatuje rezort práce v dôvodovej správe k novele zákona s tým, že súčasná suma tejto dávky sa aj napriek každoročnej valorizácii javí ako nepostačujúca.

V budúcom roku sa zvýšenie prídavku na dieťa bude priemerne mesačne týkať 1 087 900 ľudí, priemerne mesačne by sa malo opatrenie dotknúť 651 830 detí a vyžiadať by si malo takmer 300 miliónov eur.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.