01.03.2019 SPRÁVY

Rodičom, ktorí dohodli sobáš svojej 12-ročnej dcére, hrozí 12 ročné väzenie.

ilustračné foto

Vyšetrovateľ obvinil dve ženy a dvoch mužov z Nitry a Zlatých Moraviec, zo zločinu obchodovania s ľuďmi. 

"Konkrétne išlo o 12 ročné dievča, ktoré chceli prinútiť k sobášu. Marek R. a Mária R. (37 a 36 rokov) sa na tom mali dohodnúť so Slavomírom K. a Adrianou K. (obaja 39 roční) a dať im za kúpu dievčaťa 1.500 eur," uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Teraz všetkým štyrom hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Stíhaní sú na slobode.



Policajné Prezídium zároveň informovalo aj o ďalšom prípade z Medzilaboriec. "38 ročná žena mala pomáhať 21 ročnej pri organizovaní svadby a cestovaní do škótskeho Glasgowa. Tam sa vydala za 26 ročného občana Pakistanu a mala za to získať 1.200 Libier," vysvetlila Baloghová.

Podľa polície Pakistanec samozrejme požiadal o povolenie na pobyt za účelom zlúčenia rodiny, čím zároveň mohol získať aj možnosť voľného pohybu v krajinách Európskej únie. Slovenkám hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov, vyšetrovateľ nedal podnet prokurátorovi na ich väzobné stíhanie.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.