PREDSTAVUJEME: Poliaci posielajú na Gypsy Fest svoju najväčšiu hviezdu

foto DV

Bratislava, 24. júla 2013 (Gipsy Television) - Rómska internetová televízia "Gipsy Television" vám postupne predstavuje rómskych umelcov, ktorí vystúpia na šiestom ročníku svetového rómskeho festivalu International Gypsy Fest. Rezprzentantom Poľska bude jej najväčšia hviezda Don Vasyl.
Don Vasyl precestoval so svojou kapelou "Don Vasyl a Cigánske hviezdy", ktorú založil v roku 1987 takmer celý svet. Pochváliť sa môže aj tým, že vystúpil v sídle OSN v New Yorku či v slávnej "Paris Olympia".

 

 

V priebehu viac ako dvadsať ročnej práce objavil vo svojej krajine rómske spevácke hviezdy ako Vasyla Juniora, Elzu, Dzianiho, Lisu, Carmen, Petra, a mnoho ďalších. Na konte má 55 oficiálne vydaných hudobných nosičov. Je držiteľom 11-tich zlatých albumov.

 

 

  

Don Vasyl je zároveň organizátorom najväčšieho rómskeho festivalu v Európe, ktorý sa každoročne usporadúva v meste Ciechocinek a vysiela ho celoštátna televízia v priamom prenose.

 

 

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.