04.08.2020 SPRÁVY

Pre 23 rokmi získali deti z Jarovníc bronzové medaily na súťaži v Japonsku.

Archívne foto

Pred 23 rokmi získala Emília Bílá a Marián Kaleja bronzovú medailu na 27. ročníku Medzinárodnej detskej súťažnej výstavy v Japonsku.

Dnes už 36-ročná Emília Bílá sa na súťaži prezentovala výtvarným dielom s názvom Portrét, a Marián Kaleja výtvarnou prácou nazvanou Na bicykli. Za svoje diela získali bronzové medaily na súťaži v Japonsku.

Organizátorom súťaže a výstavy bola japonská televízia a nadácia pre umeleckú výchovu Biiku Bunka Kyokai. Našim výtvarníkom konkurovali deti z 83 krajín sveta, ktoré zaslali do Japonska dovedna 265 135 prác.

Rómske deti z Jarovníc v okrese Sabinov sú úspešnými výtvarníkmi. Presvedčili o tom už viackrát, keď ich práce získali uznanie a ocenenia nielen na Slovensku, ale aj na svetových súťažiach a výstavách.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.