POZVÁNKA: Oslávte s nami Svetový deň utečencov v Košiciach

foto internet

Košice 18. júna 2012 (Gipsy Television) - Už o dva dni, čiže 20. júna sa Slovensko pripojí k viac ako 100 krajinám sveta, ktoré oslavujú Svetový deň utečencov (World Refugee Day). Podporte ho aj Vy!

Nezisková organizácia ETP Slovensko pripravila pri tejto príležitosti v Košiciach program, v rámci ktorého utečenci, žiadatelia o azyl, azylanti a osoby s poskytnutou doplnkovou ochranou, ktorí žijú na východnom Slovensku, dostanú príležitosť prezentovať svoju jedinečnú kultúru a tradície.

"Je to deň, kedy sa môžeme zamyslieť nad osudom utečencov a ukázať im našu podporu a uznanie. Pripomenieme si odvahu všetkých migrantov, ktorí napriek neistote z budúcnosti opustili svoje domovy v nádeji na lepší a bezpečnejší život," povedala pre Gipsy Television Slavomíra Kutaša, koordinátorka projektu z ETP Slovensko.

 

Program sa začína o 14,00 hodine v športovom areáli na Medickej 6 v Košiciach. Súčasťou akcie bude futbalový turnaj, kultúrny program, športové hry pre deti a dospelých a ochutnávka orientálnej kuchyne.

 

Rovnaké podujatie organizuje 20. júna 2012 aj v Bratislave. Svetový deň utečencov v hlavnom meste organizuje Slovenská Humanitná Rada.

 

PROGRAM - KOŠICE - nájdeš TU

PROGRAM - BRATISLAVA - nájdeš TU

 

VIDEO SPOT

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.