POZOR: V uliciach bude tento týždeň viac policajtov

ilustračné foto TASR

Bratislava 9. januára 2012 (Gipsy Television/ Paulína JANOVÁ) - Zvýšený dohľad, a teda viac dopravných a poriadkových policajtov v uliciach bude od dnešného dňa, 9. januára do piatku, 13. januára tohto roka. Na tento týždeň vyhlásil viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel dopravno-bezpečnostnú akciu.

Cieľom polície je chrániť občanov a pomáhať im. Veľkú pozornosť venuje starším ľuďom a deťom, pretože sú najzraniteľnejší. Polícia neustále prijíma opatrenia na pozitívne ovplyvnenie bezpečnostnej situácie na Slovensku.  „Je to obdobie končiacich sa sviatkov, ale aj obdobie, keď deti nastupujú po prázdninách opäť do školy. Budeme im venovať väčšiu pozornosť. Preto náš zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky sústredíme najmä na ich ochranu pri priechodoch pre chodcov, na cestách pred školou a v ich okolí, " povedal plk. JUDr. Ľubomír Ábel.


S ukončením vianočného obdobia, ako aj s ukončením školských prázdnin polícia očakáva zvýšenú intenzitu premávky na cestách v Slovenskej republike. Každý účastník cestnej premávky je povinný dodržiavať zákonné pravidlá. Prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne k ostatným účastníkom premávky.


„Vodiči by mali vždy zvýšiť opatrnosť v okolí zastávok, škôl a nákupných centier, kde je zvýšený pohyb chodcov, či už detí alebo starších ľudí," uzavrel viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Ľubomír Ábel.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.