29.03.2020 SPRÁVY

Poslanci Pollák, Vaňová a Herák budú členmi týchto parlamentných výborov.

Foto: P. Pollák

Poslanci Národnej rady SR Peter Pollák ml., Jarmila Vaňová a Ján Herák sú členmi aj viacerých parlamentných výborov.

Ján Herák sa narodil 1. marca 1988, žije v Považskej Bystrici, je vysokoškolský učiteľ a aktivista v sociálnej oblasti – je štatutárom občianskeho združenia Fantázia detí. Organizuje vzdelávacie aktivity a semináre pre rizikové skupiny spoločnosti, ako sú deti, mládež, rodiny so slabším sociálnym zázemím a mladí dospelí z detských domovov. Kandidoval na 31. mieste a získal 5092 preferenčných hlasov. Je členom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu a výboru NR SR pre sociálne veci.

Peter Pollák sa narodil 25. júna 1991, žije v Levoči. Venoval sa dobrovoľníckym prácam a neskôr zastával manažérske pozície. Kandidoval na 30. mieste kandidátky a získal 20.329 prednostných hlasov. Pôsobí ako člen Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu, je tiež členom Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny.

Jarmila Vaňová sa narodila 8. mája 1965, žije v Ďurkove v okrese Košice, zameriava sa na problematiku Rómov. Najskôr sa 15 rokov venovala žurnalistike, dnes pracuje ako terénna sociálna pracovníčka na košickom sídlisku Luník IX. Učí na strednej škole rómsky jazyk a rómske reálie, prekladá do rómskeho jazyka a tlmočí. Je poslankyňou obecného zastupiteľstva v obci Ďurkov. Kandidovala na 35. mieste kandidátky, získala 6828 hlasov. Pôsobí vo Výbore NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny a je náhradnou členkou Výboru NR SR pre európske záležitosti (miesto Romany Tabák).

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.