18.12.2019 SPRÁVY

Polícia vysvetlila ako došlo k bitke vo Važci. 10 ľudí obvinili z viacerých skutkov.

Video: ĽSNS

Polícia vysvetlila ako došlo k bitke vo Važci. 10 osôb obvinila. Traja z nich možno pôjdu do väzby.

V stredu 11. decembra okolo poludnia došlo v obci Važec k incidentu, pri ktorom mala skupina maloletých chlapcov z osady zastaviť maloleté dievča. Chlapci jej mali brániť v odchode domov a následne ju fyzicky napadnúť. Dievča telefonicky oznámilo matke čo sa stalo, na čo matka vyšla dcére oproti a jedného z chlapcov chcela zadržať. Na čo sa jej vyšmykol a spadol na zem, pričom si mal udrieť hlavu o stĺp. Na miesto prišiel aj otec maloletej dievčiny.

"Chlapec mal však medzitým utiecť s krikom do osady. Vzápätí sa pred rodinným domom manželov zišlo niekoľko osadníkov, ktorí 36 ročného otca dievčaťa fyzicky napadli opakovanými údermi do oblasti hlavy a celého tela. Na pomoc pred útokmi osadníkov mu prišiel brat, ktorý chcel útočníkov odtiahnuť, avšak tí zaútočili aj na neho. Následne dve ženy z osadníkov najskôr verbálne a potom aj fyzicky zaútočili na matku dievčaťa. Okrem fyzických útokov sa im útočníci vyhrážali zabitím," uviedla pre Gipsy Television Jana Balagová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.



Na miesto bola okamžite privolaná RZP, ktorá ošetrila napadnutých mužov a chlapca z osady, ktorý si mal pri páde udrieť hlavu.  Operačným strediskom Krajského riaditeľstva PZ v Žiline boli na miesto okamžite vyslané policajné hliadky, po príchode ktorých sa v osade zhromaždilo niekoľko desiatok osadníkov. Napadnutí muži utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie, pričom jeden z nich sa bude liečiť viac ako 7 dní.

"Policajti začali konať ihneď po príchode na miesto incidentu zisťovali prvotné informácie k útočníkom. Rovnako sa zisťovali svedkovia udalosti a ďalší dokumentačný materiál (aj kamerový), potrebný na ozrejmenie priebehu udalosti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Liptovskom Hrádku začal už dňa 13. decembra trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví," vysvetlila Balogová.

Na prípade pracovali policajti z Liptovského Hrádku a zbierali informácie a podklady, ktoré by umožnili vzniesť obvinenie konkrétnym osobám. Výsledkom intenzívneho zisťovania a zhromažďovania dôkazov bolo, že dňa 17. decembra poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Liptovskom Hrádku obvinil 8 mužov vo veku od 19 do 45 rokov z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva. Ďalej poverený príslušník PZ obvinil dve ženy vo veku 26 a 51 rokov z prečinu nebezpečného vyhrážania spáchaného formou spolupáchateľstva.


Na troch z obvinených mužov vzhľadom na kriminálnu minulosť spracoval poverený príslušník podnet na návrh na vzatie do väzby.

"Na záver si dovoľujeme uviesť na margo medializovaných nepodložených a neoverených informácií od politických strán k uvedenému prípadu, že polícia sa bude dištancovať od akýchkoľvek útokov, svoju prácu si bude robiť vždy zodpovedne, nestranne a najmä v zmysle zákona. Pokiaľ to dôkazná situácia dovolí bude polícia prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky a prostredníctvom médií verejnosť pravdivo a objektívne informovať," dodala Balogová.

Video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.