12.02.2020 SPRÁVY

Polícia obvinila rodičov zo Sačurova pre záškoláctvo ich dcéry.

Ilustračné foto

Polícia obvinila z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže 35-ročnú ženu a 36-ročného muža z obce Sačurov, ktorí mali umožniť svojej osemročnej dcére viesť záhaľčivý život.

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako uviedla, maloletá od školského roka 2018/2019 až doposiaľ vymeškala 172 neospravedlnených vyučovacích hodín, pričom jej v tomto konaní ani jeden z rodičov nezabránil.

"Toto ich ľahkovážne konanie je v rozpore so zákonom o rodine, ktorý jednoznačne stanovuje rodičom povinnosť starať sa sústavne a dôsledne o všestranný rozvoj svojho dieťaťa," dodala Ligdayová s tým, že obaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.