POLÍCIA: Dnes zverejní ako bude bojovať s rómskou kriminalitou

ilustračné foto TASR

Bratislava 4. januára 2011 (Gipsy Television/Daniela Strelková) - Minister vnútra Daniel Lipšic už dnes prezradí, ako bude polícia bojovať proti rómskej kriminalite. Pred niekoľkými mesiacmi v Plaveckom Štvrtku povedal, že sa vytvorí špeciálna jednotka, ktorá by mala zasahovať proti Rómov. Čo ešte vymysleli? Dnes sa to dozvieme.

Plavecký Štvrtok, Svinia, Jarovnice, Trebišov a košický Luník IX. To sú TOP lokality, na ktoré sa polícia plánuje najviac zamerať pri potláčaní kriminality v rómskych komunitách. Nové opatrenia, ktoré dnes predstaví minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) v Jarovniciach na východnom Slovensku majú priniesť do týchto rizikových osád viac policajtov.

 

Plán opatrení vychádza zo záverov analýzy poradcu ministra pre rómsku kriminalitu Milana Krajniaka z KDH. Ten pri vypracovaní nespolupracoval s ministerstvom práce, respektíve so štátnou tajomníčkou ministerstva Luciou Nicholsonovou (SaS), ktorá zastrešuje problematiku sociálne vylúčených spoločenstiev. Aj s úradom vládneho splnomocnenca pre rómske komunity konzultovalo ministerstvo vnútra svoj postup len okrajovo. Výsledkom analýzy je tak mapa kriminality, ktorá rozdeľuje rómske komunity podľa kategórií na bezproblémové, občasne problémové a problémové. Problémových komunít je podľa ministerstva vnútra 220 a žije v nich vyše 135-tisíc ľudí

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.