23.06.2020 SPRÁVY

P. Pollák mladší podal trestné oznámenie na M. Mazureka. Mazurek zase na Polláka.

Poslanec NR SR Peter Pollák mladší podal na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na svojho poslaneckého kolegu Milana Mazureka. Dôvodom je šírenie hoaxu. Mazurek tvrdil, že útočník z Vrútok bol Róm. Polícia následne túto informáciu dementovala. 

Milan Mazurek po útoku vo Vrútkach vyzval poslanca NR SR Petra Polláka a predsedníčku Progresívneho Slovenska a niesli zodpovednosť za čin útočníka vo Vrútok. Podľa Milana Mazureka bol totiž Róm. Polícia však dementovala toto tvrdenie. Mazurek až následne svoj status zo sociálnej siete vymazal. 

Peter Pollák mladší napriek tomu avizoval, že na poslaneckého kolegu podá trestné oznámenie. "Ja ako poslanec a príslušník svojej komunity som podal trestné oznámenie na Milana Mazureka pre podozrenie zo spáchania trestného činu vo veci podnecovania etnickej a rasovej nenávisti a pre šírenie poplašnej správy," povedal Pollák médiám pred Generálnou prokuratúrou SR.

Milan Mazurek sa za šírenie hoaxu mal ospravedlniť. Na jeho dvoch profiloch, na facebooku, sa taký status nenachádza. "Po tom ako si dovolili títo ľudia moralizovať a cítiť sa dotknutí za to, že som v statuse uviedol počiatočne medializovanú a neskôr dementovanú informáciu, za ktorú som sa následne ospravedlnil, som sa rozhodol povedať narovinu, prečo sú práve tieto osoby tými poslednými, ktoré mi môžu čokoľvek vyčítať. Podal som trestné oznámenie na Benčíka, Bihariovú a Pollákovcov za ohováranie, podnecovanie k nenávisti a hanobenie národa. Teraz je rad s ospravedlnením na nich," uviedol Mazurek.

POLLÁK: Podáme trestné oznámenie aj na Kotlebu!

"Pripravujeme trestné oznámenie na poslanca Mariána Kotlebu, ktorý šíri poplašnú správu vo veci očkovania, ktorú prezentuje na sociálnej sieti, čo aj odprezentoval v relácii Na telo v televízii Markíza," povedal Pollák. 

Marián Kotleba tvrdí, že šírenie koronavírusu je len zástierka, ktorá má presvedčiť ľudí, aby súhlasili s masívnym očkovaním – a cez toto očkovanie budú do Slovákov vpichovať „nanočipy“, cez ktoré nad nimi získajú kontrolu.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.