29.06.2020 SPRÁVY

P. Pellegrini zakladá stranu Hlas-sociálna demokracia.

Peter Pellegrini zakladá novú politickú stranu, volať sa bude Hlas - sociálna demokracia. Prípravný výbor strany už oznámil zber podpisov potrebných na jej registráciu Ministerstvu vnútra SR.

Strana má podľa Pellegriniho ambíciu byť hlasom sociálnej demokracie, ktorá sa musí vrátiť k ľuďom a získať späť koaličný potenciál.  "Strana, ktorú vám dnes predstavujeme, musí byť strana, v ktorej sa snúbi skúsenosť, odbornosť a profesionalita," skonštatoval Pellegrini s tým, že sa musí skĺbiť aj s mladíckou energiou. Zdôraznil, že je potrebné urobiť všetko pre to, aby sociálna demokracia opäť mala koaličný potenciál. V súvislosti so vznikom novej strany hovorí o medzníku v budovaní sociálnej demokracie.

Pellegrini na tlačovej konferencii predstavil aj ďalších 15 mladých tvárí, ktoré budú súčasťou jeho strany. "Títo mladí ľudia, ktorí dnes rozširujú naše rady, pochádzajú z celého Slovenska," poznamenal. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 vyzbieraných podpisov. Strana ich musí odovzdať ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splní všetky zákonné podmienky, ministerstvo ju zaregistruje.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.