28.03.2020 SPRÁVY

Očné optiky, stanice STK a EK, záhradkárstva, stavebniny či galantérie otvoria!

Foto: TASR

Štát umožní otvoriť na Slovensku ďalšie prevádzky. Sú medzi nimi očné optiky, stanice STK a EK, malé záhradkárstva, malé prevádzky stavebnín, galantérie, advokátske a notárske kancelárie, lízingové spoločnosti, servis výpočtovej a telekomunikačnej techniky, kľúčové služby, zberné dvory, malé predajne železiarstva a predajne farby-laky.

Po rokovaní ústredného krízového štábu to oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO) s tým, že tak štát urobí len za prísnych hygienických podmienok. Tie zavádza aj v súčasnosti otvorených prevádzkach, ako sú predajne s potravinami či drogériou. Medzi nimi sa má obmedziť aj počet ľudí v predajniach. Povinná bude dezinfekcia rúk či ochranné rukavice.

Pohotovostné lekárne a veterinárne ambulancie budú otvorené aj v nedeľu, keď budú zatvorené všetky iné prevádzky, ako potraviny či drogérie. Po rokovaní ústredného krízového štábu to oznámil hlavný hygienik SR Ján Mikas. Informoval tiež, že štát chce zachytiť všetkých Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia, a aj tých, čo prichádzajú späť individuálne. Zamedziť sa tým má tvorbe ohnísk nákazy po celom Slovensku.

Na Slovensku pribudlo 23 prípadov ochorenia COVID-19.

Na Slovensku pribudlo počas piatka (27. 3.) 23 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 292. V sobotu to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí s tým, že počas piatka bolo vyšetrených celkovo 747 vzoriek, z toho negatívnych bolo 724.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.