25.08.2020 SPRÁVY

Obyvatelia Kamennej Poruby sa boja záplav. Obec preto pripravuje opatrenia.

Foto: Gipsy Television

Pred siedmimi rokmi sa obcou Kamenná Poruba vo Vranovskom okrese prehnala ničivá povodeň. Zamestnala hasičov, aktivačných pracovníkov, ale i obyvateľov obce, ktorí žijú pod Slanskými vrchmi.

Na území obce Kamenná Poruba bol v roku 2013 vyhlásený 2. stupeň povodňovej aktivity. Silná prietrž mračien spôsobila, že voda zaliala cestu v obci a na dvoch miestach ju podmyla. Obyvatelia majú zatopené domy a pivnice. Voda zaliala aj tamojšiu rómsku osadu. "V roku 2013 bolo záplavy v širšom rozsahu. Určité opatrenia sme už zrealizovali," povedal pre Gipsy Television Zdeno Gaďo, starosta obce.

Podľa Gaďa obec musí odvodniť v rómskej osade jednu ulicu. "Každý rok tu máme záplavy. Minulý rok to bolo horšie, ako je to teraz," povedala obyvateľka obce Božena Ďuďová. Rómovia sa boja, že ich postihne také nešťastie, ako sa to stalo v obci Chminianske Jakubovany.

"Je to potrebné urobiť lebo voda tu niekedy tak udrie, že sú tu záplavy," povedal pre Gipsy Television Jozef Tancoš, obyvateľ obce. Starosta pripúšťa, že musia prijať aj ďalšie protipovodňové opatrenia. Zahrnúť ich chce do budúcoročného rozpočtu obce.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.