23.09.2019 SPRÁVY

O Hnúšťu sa zaujímajú dvaja noví investori, mesto s nimi rokovalo.

Foto: TASR

Dvaja noví investori by mohli v nasledujúcom období prísť do mesta Hnúšťa v Rimavskosobotskom okrese. Ako informoval primátor Roman Lebeda na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva, samospráva s nimi rokovala v lete.

„Jeden investor je v oblasti výroby drevodomov, druhý v oblasti výroby výťahov. Zatiaľ čakáme na ich stanoviská,“ povedal Lebeda na margo spoločností, s ktorými samospráva rokovala.

O príchode nového investora do Hnúšte sa hovorilo aj začiatkom tohto roka. Podľa informácií, ktoré vtedy odzneli na zasadnutí MsZ, išlo o rumunskú firmu, ktorá vyrába tepelnoizolačné panely budov. V prvej fáze mala v meste vytvoriť okolo 60 nových pracovných miest, v ďalšej by ich mohlo pribudnúť 20 až 30.

Príchod tejto spoločnosti do Hnúšte je však v súčasnosti nejasný. „Investorovi z Rumunska sme zaslali list s otázkou, v akom štádiu je jeho požiadavka na štátnu pomoc, pretože s nami prestal komunikovať,“ objasnil primátor mestským poslancom aktuálnu situáciu.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.