09.03.2017 SPRÁVY

NITRA: Poďte študovať sociálne služby a poradenstvo.

foto ÚRŠ

Baví vás práca s ľuďmi? Vidíte sa v budúcnosti ako manažéri služieb či sociálni poradcovia? Ústav romologických štúdií v Nitre vám ponúka vysokoškolské štúdium v modernom odbore sociálne služby a poradenstvo.

Ide o študijný odbor, ktorý má zatiaľ málo absolventov. "Na pracovnom trhu bude o týchto absolventov záujem. Otvorí im to cestu do sociálnych zariadení, ako sú napríklad domovy pre seniorov, denné stacionáre pre deti a rodiny, sociálne poradne, komunitné centrá.  Tie sú v každom meste a v každej väčšej obci na Slovensku. Absolventi môžu pracovať aj v rôznych organizáciách, inštitúciách, úradoch. Všade tam, kde sú potrebné poradenské služby," povedala pre Gipsy Television Jurina Rusnáková, riaditeľka Ústavu romologických štúdií v Nitre.

Ústav romologických štúdií ponúka študentom možnosť stráviť semester na univerzite v zahraničí. "Škola študentov podporí finančne aj organizačne. Budú sa môcť zapojiť do mnohých výskumných, charitatívnych projektov a pracovať v nich s ostatnými študentmi a pedagógmi. Naučia sa byť dobrými pomáhajúcimi profesionálmi a dozvedia sa veľa zaujímavého o jazyku, kultúre či dejinách Rómov," vysvetlila Rusnáková.

Zaujímavé pre študentov zrejme bude to, že nemusia absolvovať prijímačky. Kritériá výberu uchádzačov nájdete na stránkach Ústavu romologických štúdií Fakulty sociálnych vied a zdravotníctva UKF v Nitre www.urs.fsvaz.ukf.sk alebo stránkach fakulty www.fsvaz.ukf.sk. Prihlášky na bakalárske štúdium prijímajú do 31. 3. 2017  a na magisterské štúdium do 30. 4. 2017. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.