NITRA: Misijná práca sa bude dať študovať na Univerzite Konštantína Filozofa

ilustračné foto TASR

Nitra 8. decembra 2010 (Gipsy Television/Katarína Strelková) - Pre potreby sociálnych, zdravotníckych, charitatívnych inštitúcií vzniká na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre nový štúdijný program, misijná práca.

Nový akreditovaný študijný program otvoria v nasledujúcom akademickom roku na Katedre náboženských štúdií Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Záujemcovia o denné i externé štúdium môžu využiť aktuálnu ponuku pre akademický rok 2011/2012, prihlášky je možné poslať do konca februára 2011.

 

Absolvent môže pokračovať v štúdiu na magisterskom stupni. "Ako bakalár nájde uplatnenie napríklad v kresťanských detských kluboch, v práci s mládežou, v kluboch seniorov, v rómskej misii, v ekumenickej činnosti, v kresťanských rozhlasových a televíznych vysielaniach. Tiež v neštátnych inštitúciách a organizáciách ako občianske združenia, neziskové organizácie či nadácie, v medzinárodných inštitúciách, pri organizovaní a zabezpečovaní misií v treťom svete, ako projektový manažér, koordinátor dobrovoľníkov," spresnil Miroslav Lyko, hovorca biskupstva.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.