16.05.2020 SPRÁVY

Nemecko zruší povinnú karanténu pre cestujúcich z krajín EÚ.

Nemecko už nebude vyžadovať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z krajín EÚ, zo schengenského priestoru a z Británie.

Nemecké úrady odporučia karanténu len tým osobám, ktoré budú prichádzať zo štátov so zvýšenou úrovňou nákazy novým druhom koronavírusu, uviedol na pravidelnej tlačovej konferencii hovorca rezortu vnútra spolkovej vlády. Povinnú dvojtýždňovú karanténu budú musieť naďalej absolvovať cestovatelia prichádzajúci do Nemecka z krajín mimo Európskej únie.

Nemecko už v stredu avizovalo, že od soboty 16. mája čiastočne uvoľní kontroly na svojich hraniciach, a to najskôr na hraniciach s Luxemburskom a v ďalšej fáze aj s Dánskom. Na nemeckých hraniciach s Francúzskom, Rakúskom a so Švajčiarskom by  mali kontroly pokračovať až do 15. júna, ale od soboty budú len náhodné.

Spolkové ministerstvo vnútra však občanom Nemecka naďalej neodporúča cestovať do zahraničia na turistické výlety.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.