22.07.2020 SPRÁVY

Najväčší rómsky festival na Slovensku nezrušili. Gypsy Fest bude v tradičnom termíne.

Archívne foto: Roma Production

Najväčší rómsky festival na Slovensku bude v tradičnom termíne, čiže na prelome júla a augusta. Organizátori Gypsy Festu o tom informovali na svojej webovej stránke.

Gypsy Fest, ktorý patrí štyrom najväčším rómskym festivalom na svete, sa uskutoční 31. júla a 1. augusta na Tyršovom nábreží v Bratislave. Podujatie sa bude konať na mieste bývalej Mágio pláže. Dramaturgia festivalu tento rok nie je postavená na interpretoch a kapelách z rôznych krajín sveta. Dôvodom je COVID-19.

Gypsy Fest ponúka zaujímavý program.

V piatok sa návštevníci Gypsy Festu môžu tešiť na kapelu Social Band či Dávid Band. V programe vystúpi aj rómsky folklórny súbor Roma Sam, ale i spevák Šorty. Healinerom otváracieho dňa je kapela Cigánski diabli. Súčasťou festivalu budú aj diskusné štúdia s Rómami z rôznych kútov Slovenska. Organizátori Gypsy Festu chcú totiž verejnosti predstaviť pozitívne vzory o ktorých sa nehovorí. 

Sobotňajší program začne hodinovým koncertom formácie Vajdis a Tessie. Následne vystúpi kapela Šalefuky, ktorá spája tradičnú ľudovú hudbu s rómskymi prvkami. V programe vystúpi aj zoskupenie Romano Glaszo. Headlinerom druhého dňa Gypsy Festu je 30-členný detský zbor z Luníka IX. Ďevjatkakere čháve pre Gypsy Fest pripravili exkluzívny koncert. Aj v tento deň sa môžete tešiť na diskusné štúdia s inšpiratívnymi Rómami.

Na rúška nezabudnite.

Pre zamedzenie šírenia Covid-19 platia opatrenia, ktoré prijali aj organizátori Gypsy Festu. Tí preto návštevníkov upozorňujú, že areál bude ohradený. Aby sa doň návštevníci mohli dostať, musia mať rúška. Zároveň nesmú mať žiadne respiračné ochorenie, čiže nemôžu mať horúčku, kašeľ, nádchu či sťažený dýchanie. 

Prehľad festivalov, ktoré taktiež nezrušili!

LETNÉ SHAKESPEAROVSKÉ SLÁVNOSTI 2020

Open Jazz Fest

Grape Festival 2020

Fest Anča 2020

Lodenica 2020

Žákovic Open 2020



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.