05.04.2020 SPRÁVY

Mužov, ktorí sa vrátili z Česka umiestnili do skladu. Sú bez vody a spia na zemi.

Foto: Gipsy Television

Traja obyvatelia Starej Ľubovne sa v sobotu vrátili z Česka, kde pracovali. Podľa ich slov im na hraniciach odmerali teplotu, zapísali si ich osobné údaje a policajti im odporúčili, aby boli v domácej karanténe 14 dní. Muži pre Gipsy Television uviedli, že tak aj chceli urobiť.

Namiesto domácej karantény, ale skončili v sklade. "Pred domom nás čakali mestskí policajti a rómska občianska hliadka. Povedali nám, aby sme z auta ani nevystupovali a išli sme do skladu. Sme tu od soboty. Boli tam pripravené matrace na zemi," opísal situáciu pre Gipsy Television Marek Korčkovský.

Muži tvrdia, že v sklade netečie voda a to ani studená, ani teplá. Nefunguje im dokonca ani toaleta a sprcha. "Na zemi spíme. Včera bola taká zima... Spíme v bundách," povedal M. Korčkovský.

Druhý muž, ktorí je taktiež v vnútenej karanténe - František Ondič ml. zase pre Gipsy Television uviedol: "Manželky nám nosia jedlo."

Nie je to štandardný postup, tvrdí P. Pollák.

Všetci ľudia, ktorí prídu na Slovensko zo zahraničia, musia absolvovať povinnú izoláciu. Toto opatrenie bude platiť až od pondelka 6. apríla od siedmej hodiny ráno.

Na Mareka Korčkovského a Františka Ondiča už ale zreme táto povinnosť platí od včera, keďže ich umiestnili do skladu, aby ich izolovali pred ostatnými obyvateľmi lokality Podsádek, kde muži žijú. Peter Pollák, člen permanentného krízového štábu ale tvrdí, že postup mesta nie je štandardný. 

"Je to neštandardný postup. Mesto by okamžite malo pristúpiť k tomu, aby títo ľudia mali čo najskôr potraviny a vodu," povedal P. Pollák pre Gipsy Television.

Izolovaných mužov majú na COVID-19 otestovať v pondelok. V priestoroch skladu by mali tým pádom ostať dovtedy, kým nebudú známe ich výsledky.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.