MONITORING: STV zverejnila nový zoznam miest a obcí v ktorých budú E-pay karty

foto STV

Bratislava 16. januára 2012 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - Slovenská televízia vo svojom večernom spravodajstve včera zverejnila nový zoznam miest a obcí v ktorých sa údajne bude realizovať pilotný projekt E-pay kariet. Tie by podľa STV mali dostať poberatelia sociálnych dávok v 17 lokalitách. 

E-pay karty ako prvý údajne vyskúšajú v Trebišove, v Žarnovici, v Giraltovciach, Starej Ľubovni, a v Lipanoch. Karty by mali dostať podľa STV aj poberatelia sociálnych dávok v týchto 12-tich obciach: Muránska Dlhá Lúka, Spišské Tomášovce, Spišský Hrhov, Šarišské Jastrabie, Pečovská Nová Ves, Kojatice, Sveržov, Marhaň, Demandice, Jastrabie nad Topľou, Malá domaša, Nálepkovo.

 

Rezort práce už hľadá firmu, ktorá dodá celý systém. Ministerstvo ho bude skúšať 4 roky, za každý zaplatí milión eur a to sa nepáči podpredsedovi parlamentného výboru pre sociálne veci. "Dnes z tohto projektu vypadli všetky tie prínosy, ktoré boli prezentované a kvôli ktorým vlastne ten projekt pôvodne vznikol," uviedol Braňo Ondruš. 

 

"Pán minister nebude reagovať na nezmyselné obvinenia opozičných politikov, ktorí sa takto snažia zbierať body do predčasných volieb," povedala pre STV Slavomíra Selešová, hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

E-pay karty boli revolučným zámerom v boji proti zneužívaniu sociálnych dávok, proti úžerníkom a ľudí mali naučiť aj hospodáriť. Napokon však E-pay karta bude bez obmedzení, ľudia si kúpia čo budú chcieť. Vyberú si z nej aj hotovosť bez denného limitu. Pôjde akokeby o debetnú kartu.

 

 

Tu si môžete pozrieť reportáž

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.