14.11.2019 SPRÁVY

Medzi obeťami autobusového nešťastia je rómsky manželský pár. Ich dcéra nehodu prežila.

Foto: TASR/FB

Adriana Machová  (†40) a Dušan Kudry  (†42) sú dve obete z dvanástich, ktoré zomreli pri stredajšej nehode autobusu s nákladným autom.

Desiatky policajtov, záchranárov a hasičov zasahovali včera na Zlatomoraveckej ceste pri obci Malanta, kde sa krátko po jednej hodine popoludní zrazilo nákladné auto naložené kamennou zmesou s autobusom, ktorý bol plný ľudí.

Silný náraz mal pre osádku autobusu fatálne následky. Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope. Na záchrane ľudských životov sa podieľali v hustom daždi desiatky záchranárov a zasahoval aj záchranársky vrtuľník.



"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Okolnosti a miera zavinenia tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania," uviedlo Prezídium Policajného zboru.

Rodičia zomreli, dcéra nehodu prežila.

Adriana Machová  (†40) a Dušan Kudry  (†42) sa nachádzali v autobuse spolu so svojou maloletou dcérou. Rodičia nehodu neprežili. Dievčatko malo šťastie. Síce ju hospotalizovali v nemocnici, ale podľa našich informácií je v poriadku a čoskoro ju zo zdravotníckeho zariadenia prepustia. Informáciu o úmrtí manželského páru pre Gipsy Television potvrdil starosta obce Kolíňany, kde rómska rodina mala bývať.



Manželský pár mal dve maloleté dcéry. Práve staršia z nich bola s nimi v autobuse. Gipsy Television sa pripája a vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým. 

V piatok je štátny smútok.

Prezidentka Zuzana Čaputová si v piatok, v deň štátneho smútku, uctí pamiatku obetí stredajšej tragickej nehody pri Nitre spoločne s predsedom vlády Petrom Pellegrinim zapálením sviečky. Prezidentka i premiér navštívia SOŠ techniky a služieb a gymnázium v Nitre. Navštívia aj Kolíňany, krízové centrum na obecnom úrade.


Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.