29.12.2021 SPRÁVY

Mazurek musí zaplatiť infektológovi Sabakovi 20-tisícové odškodné.

Reprofoto Gipsy Television

Milan Mazurek musí na základe rozhodnutia kežmarského okresného súdu zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi 20-tisíc eur ako odškodné za ohováranie.

Poslanec NR SR Milan Mazurek to uviedol na sociálnej sieti s tým, že rozhodnutie sudcu považuje za bezprecedentné. „Žiaden advokát, s ktorým som to konzultoval sa s ničím takým nikdy nestretol. Juraj Šteffel skrátka zneužil svoju moc, aby mi mohol ruinovať život a pripraviť ma v sekunde o príjem," napísal okrem iného v statuse.

"Rozhodol som sa brániť súdnou cestou proti nepravde a tomu čo považujem za ohováranie a krivdu. Považujem totiž za neprípustné, ak sa zdravotník a učiteľ stane terčom nepravdivého ohovárania v záujme politického boja. Obzvlášť ak nepravdy takto šírené môžu podkopávať naše snahy v boji s pandémiou. Hnevá ma to a myslím si, že by s tým mal niekto niečo robiť. A na koľko si myslím, že hnevať sa, ale nič neurobiť nestačí, rozhodol som sa konať a bojovať," uviedol infektológ Peter Sabaka pred časom na sociálnej sieti.

Mazurek má na zaplatenie peňazí tri dni. Sabaka koncom októbra zažaloval aj europoslanca a lídra neparlamentného hnutia Republika Milana Uhríka za ohováranie. "Peniaze, ktoré by sme prípadne vysúdili venujeme na dobročinné účely," uviedol v októbri Sabaka.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.