04.11.2021 SPRÁVY

LENGVARSKÝ: V Rožňave a Spišskej Novej Vsi čaká Rómov plošné testovanie i karanténa.

Foto: Gipsy Television

Podľa hygienikov sa v Rožňave a Spišskej Novej Vsi šíri vírus Covid-19 najmä v školách. Žiaci ho následne prenášajú do rodín. Šéf rezortu zdravotníctva uviedol, že ide zväčša o rómske komunity.  Tie preto čaká plošné testovanie i karanténa.

Keďže v školách žiaci rúška nemusia nosiť, infekčné ochorenie sa vraj rozšírilo v okrese Rožňava a Spišská Nová Ves. "To sú okresy, kde je najmenšia miera zaočkovanosti. Ide o marginalizované rómske komunity, kde je komunitné šírenie veľmi vysoké," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Minister zdravotníctva taktiež uviedol, že situáciu nezachráni nosenie rúšok v školách. "Tam pristupujeme v spolupráci s intervenčnými tímami k plošnému testovaniu a ku karanténnym opatreniam," dodal Lengvarský.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.