KROMPACHY: Za propagáciu fašizmu hrozí 57-ročnému mužovi päť rokov

ilustrčné foto AP/Milan Kapusta

Krompachy 26. septembra 2010 (TASR) - Až päťročné väzenie hrozí 57- ročnému Krompašanovi za prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.

"Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ ho v sobotu (25.9.) obvinil z toho, že približne o 15.30 h vo vonkajších priestoroch železničnej stanice v Krompachoch pod vplyvom alkoholu s plynovou pištoľou v ruke vykrikoval viackrát slová "postrieľam vás Cigáni a Hitlera na vás," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Ako spresnila, policajná hliadka muža predviedla na obvodné oddelenie, kde sa správal agresívne, policajtom nadával. "Postavil sa do pozoru a hajloval slovami sieg heil, Hitler môj führer, nech žije Hitler, môj vodca," dodala Mésarová. Ďalej vykrikoval, že nenávidí Cigánov, komunistov a židov a patria do plynu a že vystrieľa všetkých Cigánov. "Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby," uzavrela Mésarová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.