KRÁĽOVSKÝ CHLMEC: Podozrenie z kupovania volebných hlasov prešetruje polícia

foto TASR

Kráľovský Chlmec 27. novembra 2010, 15.24 hod. (TASR) - Podozrenie z tzv. kupovania hlasov v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov prešetruje na podnet Mestskej volebnej komisie (MsVK) polícia. Informáciu TASR potvrdil predseda MsVK Viktor Dako. "Dostali sme podnet, že skupina ľudí manipuluje s volebnými lístkami a že niektoré volebné lístky sa dostali v niektorých okrskoch aj mimo volebných miestností.

Členovia MsVK však na mieste nič nezistili, preto sme podali podnet na políciu," uviedol Dako. Na výsledok policajného vyšetrovania čaká aj Obvodná volebná komisia v Trebišove. Jej predseda Peter Krajč však situáciu zatiaľ nechcel komentovať. Na porušovanie volebného zákona upozornila skupina kandidátov, ktorí sa o priazeň voličov v Kráľovskom Chlmci uchádzajú ako nezávislí. "Máme potvrdené z niekoľkých zdrojov, že kupovanie hlasov organizujú niektoré politické strany.

 

Dozvedeli sme sa, že cena za hlas je päť eur, pričom už pred voľbami uplácali Rómov mäsovými výrobkami. Podávame preto sťažnosť aj na Ústrednú volebnú komisiu," uviedol pre TASR kandidát Arpád Kalapos.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.