KOŠICE: M. Kažimír podá trestné oznámenie pre ponuku na kupovanie hlasov

foto mamdovahu.sk

Košice 21. septembra 2010 (TASR) - Trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia prípravy a výsledku volieb a referenda podá v stredu 22. septembra nezávislý kandidát na primátora mesta Košice a starosta mestskej časti Košice - Krásna Marek Kažimír.

"Už v piatok (17.9.) o 8.00 ma kontaktovali dvaja Rómovia na Miestnom úrade Košice - Krásna u mňa v kancelárii. Ponúkli mi, že mi zabezpečia v komunálnych voľbách rómske hlasy v celom meste a najmä na Luníku IX. Cena mala byť 5 eur za jeden hlas a provízia 5000 eur," povedal Kažimír. Doplnil, že Rómovia mu povedali, že s takýmto spôsobom už majú skúsenosti z parlamentných volieb pre jednu politickú stranu. "Keďže som nemal svedkov, povedal som, aby sa zastavil inokedy.

Prišli dnes a zopakovali ponuku už aj pred mojim kolegom," doplnil Kažimír. Prízvukoval, že okamžite im otvoril dvere a povedal im, že o takúto ponuku nestojí a nebude si v kampani kupovať hlasy. "Preto aj v stredu podám na týchto dvoch Rómov trestné oznámenie a prikladám aj záznam z kamery, ktorú som mal na úrade. Verím, že polícia ich podľa toho stotožní," doplnil Kažimír.

Marek Kažimír ako prvý v Košiciach ohlásil svoju kandidatúru na post primátora mesta už 29. januára. V súčasnosti sú známi traja kandidáti. Okrem Kažimíra ohlásil kandidatúru aj súčasný primátor František Knapík (KDH) a bývalý minister zdravotníctva Richard Raši (Smer - SD).

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.