KOŠICE: Bojuj proti chudobe aj Ty!

foto kosicemarathon.com

Bratislava 29. septembra 2010 (Gipsy Television) - Rok 2010 je vyhláseným Európskym rokom boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu. Jeho myšlienku príďťe podporiť aj vy!

Pertnerom tohtoročného Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa bude konať už túto nedeľu, 3. októbra v Košiciach je Európsky rok boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu. ER2010 bude mať na maratóne svoj tým. "Našich bežcov musí byť minimálne 200. Zabehnú trať dlhú 4,2 km kilometra v našich farbách," pre Gipsy Television povedal Vladimír Sendrei, ambasádor ER2010.

 

Štafetu pobežia aj pracovníci lokálnych organizácií, ktoré sa v metropole východného Slovenska venujú sociálnej inklúzii. "Európsky rok boja proti chudbe bude mať na maratóne prezentačný stan. Nota Bene či Arcidiecézna charita Košice v ňom budú propagovať svoje aktivity. Ľudia sa dozvedia aj o podporených projektoch v rámci Európskeho roka," dodal V. Sendrei.   

Viac informácií na www.protichudobe.sk

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.