Bratislava, 25.01.2016 SPRÁVY

JÁN HERÁK: Nikdy som nemal ambíciu vstúpiť do politiky!

V nadchádzajúcich parlamentných voľbách sa o hlasy voličov bude uchádzať Ján Herák. Je na kandidátke politickej strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. 

Meno a priezvisko: Ján Herák

Trvalý pobyt: Považská Bystrica

Ukončené najvyššie vzdelanie: PhDr.

Rodinný stav: slobodný, bezdetný

Kandidát na poslanca NR SR: Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, č. 27

 


Prečo ste sa rozhodli vstúpiť do politiky?

Nikdy som nemal ambíciu vstúpiť do politiky, no vzhľadom na bohaté skúsenosti v sociálnej oblasti  a práci ktorej sa dlhodobo venujem, som si povedal, že je na čase meniť sociálny systém, ktorý tu absolútne nefunguje. Áno, dostal som ponuku od Petra Polláka- poslanca NRSR a dlho som rozmýšľal či mám ísť kandidovať, alebo nie.  Nemám čo stratiť, práve naopak. Je to veľká šanca zmeniť niečo to tu dlhodobo nefunguje. Pracujem s mnohými cieľovými skupinami, ako sú: opustené matky, mladí dospelí, ktorí odišli z detských domovov i sociálne slabšie deti rómskeho pôvodu. Okrem iného organizujem viac než 10 rokov letné detské tábory pre deti a mládež.  Som presvedčený, že ak sa dostanem do politiky, urobím všetko preto, aby ľudia, ktorí sú odkázaní na pomoc štátu, mali konečne svoj sociálny štandard. Poznám zákony a som dostatočne fundovaný na to, aby som mohol meniť legislatívne návrhy i navrhovať adekvátne opatrenia, ktoré konečne budú v prospech ľudí. 

Prečo danú situáciu zmeníte práve vy?


Nezmením ju iba ja, ale všetci, ktorí pôjdu voliť a nie sú im ľahostajne voľby. Voľby sa týkajú každého z nás. Nie je to len občianska povinnosť každého občana, v prvoradé snaha o zmenu, zmenu, ktorú môžu zmeniť iba ľudia. Už niekoľko rokov sa snažím navrhovať zákony a pripomienkovať legislatívu v oblasti detských domovov a vôbec v sociálnej oblasti.

Myslíte si, že vám k tomu pomôže politická strana, za ktorú kandidujete? 

Určite áno. Nie nadarmo majú v názve: Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Sú to ľudia, ktorí majú za sebou bohatú históriu v zmysle pomoci, podpory. Na strane je mi sympatické, že ľudia, ktorí tam pôsobia ako súčasní poslanci podali najviac návrhov za volebné obdobie , ale hlavne bojujú za práva obyčajných ľudí.

Viete aké majú Rómovia na Slovensku problémy?

Samozrejme, že viem o mnohých problémoch, ale najmä vďaka Petrovi Pollákovi sa konečne začínajú  riešiť v prospech ľudí. Jeden z najväčších problémov z môjho vnútorného presvedčenia je hlboký deficit práce. Je mnoho Rómov, ktorí pracovať chcú, no bez pomoci štátu to evidentne nepôjde. Vládna strana Smer  rezolútne odmieta otázku Rómov a ich pôsobenie na Slovensku. Je mnoho problémov, ktoré sa bytostne dotýkajú Rómov, no v prvoradé treba začať so zamestnávaním. Tiež považujem ako jeden z najdôležitejších problémov u Rómov nelegálne stavby, pozemky.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.