JÁN FARKAŠ: Má Slovensko kráľa Rómov?

foto Gipsy Television

Rimavská Sobota/Bratislava 11. novembra 2010 (Gipsy Television/Jozef Kmeťo) - "Aké som mal výhody? dostal som štyri a pol roka, dva infarkty, manželka mozgovú porážku no a pripravili ma skoro o 100 miliónov korún." V otvorenej spovedi pre Gipsy Television priznáva údajný rómsky kráľ Ján Farkaš.

Rómsky kráľ tvrdí, že bol korunovaný na základe súhlasu 15-tich delegátov začiatkom 90. rokov. "Jednohlasne som bol zvolený za kráľa žijúcich Rómov na celom svete. Vyzbieralo sa približne 12 až 13 kilogramov zlata, no a z toho sa potom dali urobiť kráľovské klenoty," pre Gipsy Television povedal J. Farkaš. "Dostal som dve kráľovské koruny, jednu veľkú, jednu malú, žezlo, jablko, tabatierku a nejaké prstene. Na korune sú diamanty, zafíry, rubíny, smaragd, perla, je tam asi dokopy 150 až 200 drahokamov," dodáva údajný rómsky kráľ. Gipsy Television požiadala Jána Farkaša, aby divákom rómskej internetovej televízie ukázal honosné klenoty, tie sa však údajne počas nášho nakrúcania v jeho dome nenachádzali.

 

Ján Farkaš (65) je v Rimavskosobotskom okrese známy. Donedávna sa netajil obrovským majetkom. Jeho hodnota sa odhadovala na 6 638 783,77 eur (200 miliónov korún). V čase veľkej slávy sa nechával rozvážať na svoje bielej limuzíne značky Lincoln z druhej polovice 70-tich a prvej polovice 80-tich rokov. Okrem toho mal malé lietadlo a platil si bodygardov. Korunovačné klenoty, o ktorých je v reportáži zmienka majú približnú hodnotu 199 163,51 eur (6 miliónov Sk).

 

Ján Farkaš vlastní v Rimavskej Sobote päťposchodový panelák, ktorý kúpil od tamojšej samosprávy za 1 659,7 eur (50.000,- Sk). V relácii Romano Dživipen, ktorú už onedlho začneme vysielať, vám ukážeme ako vyzerá nehnuteľnosť po troch rokoch. Nájomníci sú totiž Rómovia. Dozviete sa aj to, čo oni sami hovoria o rómskom kráľovi.

 

Najznámejším kráľom Rómov je Florin Cioaba z Rumunska. Narodil sa 17. novembra 1954. Teší sa obrovskej popularite a už ho stihli vyhlásiť aj za medzinárodného kráľa Rómov. Za toho svojho ho považujú práve najmä tí rumunskí. Florina Cioabu tichým súhlasom rešpektujú aj medzinárodné organizácie. Niektoré štáty sa s ním v minulosti snažili nadviazať dialóg, ako s hlavným zástupcom Rómov z celého sveta.

 

 

 

S názormi uverejnenými v reportáži sa nemusí stotožňovať prevádzkovateľ portálu.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.