HURBANOVO: Strelec z Hurbanova bude stíhaný za vraždu alebo úkladnú vraždu

zdroj: krimi.cas.sk

Hurbanovo 16. júna 2012 (Gipsy Television) - Tragický prípad dnešnej streľby v Hurbanove, pri ktorej prišli o život traja ľudia a ďalší dvaja boli zranení, bude vyšetrovať Úrad boja proti organizovanej kriminalite. Ako informoval minister vnútra Robert Kaliňák, páchateľ bude stíhaný za vraždu alebo úkladnú vraždu. „Je to ešte veľmi čerstvý prípad. Všetky možné motívy budú skúmané v rámci vyšetrovania, rovnako tak história poškodenej rodiny a ďalšie okolnosti," uviedol minister.

Poďakoval členom všetkých zložiek polície, ktorí sa dôsledne usilovali zabrániť páchateľovi v jeho konaní. „Aj s nasadením vlastného života, pretože mal v rukách stále nabitú zbraň," konštatoval. Dráma v Hurbanove sa začala krátko po desiatej hodine. Mestský policajt, 51-ročný Milan J. z obce Svätý Peter, sa súkromným autom Fiat Punto modrej farby doviezol pred obytný dom na Komárňanskej 5. Vystúpil z auta a začal strieľať krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe. Podľa Kaliňáka strelec použil bývalú vojenskú zbraň českej výroby ČZ vzor 52 so strelivom Tokarev. Usmrtil troch ľudí a ďalších dvoch zranil. O život prišiel 44-ročný muž, jeho 19-ročný syn a 24-ročný zať. Druhý syn utrpel priestrel pľúc, jeho manželka má poranenú nohu. Obidvaja sú hospitalizovaní v nemocnici, zdravotný stav muža je vážny. Policajti približne hodinu po streľbe lokalizovali strelca v priestoroch rodinného domu na Agátovej ulici, v ktorom býva primátorka Margita Zemková. Tá sa v tom čase nachádzala na spoločenskej udalosti v mestskej časti. Policajt si pri dome primátorky priložil zbraň k hlave a vyhrážal sa samovraždou. Dvaja pracovníci policajného zboru a jeden pracovník mestskej polície s ním vyjednávali, po dvoch hodinách boli úspešní. Muž sa vzdal a odovzdal svoju zbraň policajtom. Následne bol prevezený na ďalšie vyšetrovacie úkony.


V čase svojho vyčíňania bol policajt mimo služby. Podľa informácie ministra pracuje ako policajt už 20 rokov a nikdy doteraz neboli naňho sťažnosti. Jeho kolegovia ani primátorka si podľa doterajších vyjadrení nevšimli na jeho správaní nič podozrivé. Muž je ženatý, má dve dcéry a s rodinou žije v rodinnom dome v obci Svätý Peter. Obyvateľov obce jeho čin veľmi zaskočil. Tvrdia, že nikdy sa neprejavoval agresívne, bol obľúbený. V minulosti bol údajne náčelníkom mestskej polície v Hurbanove, odkiaľ odišiel pracovať ako policajt do obce Marcelová. Z Marcelovej sa vrátil späť do Hurbanova, kde teraz pracoval ako radový policajt. S obyvateľmi bytovky na Komárňanskej ulici sa poznal. Bytovku obývajú dve rómske rodiny. Obyvatelia Svätého Petra sa teraz obávajú pomsty Rómov. Minister ubezpečil, že polícia zabezpečí poriadok nielen v Hurbanove, ale aj v okolí a dôsledne bude vyžadovať, aby bol ustálený poriadok.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.