03.03.2021 SPRÁVY

Hrozí rekonštrukcia vlády. Richard Sulík predčasné voľby nechce.

Foto: Denník N/ Vladimír Šimíček

Je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády. Vyhlásil to vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík po stredajšom rokovaní vlády. Dodal, že diskutovať budú ďalej aj s partnermi. Predčasné voľby nechce.
Chystá sa tiež k prezidentke SR Zuzane Čaputovej spolu s predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou. Strana Za ľudí už oznámila, že k stretnutiu dôjde dnes o 15.00 hodine.

"Musíme sa seriózne baviť o rekonštrukcii vlády, lebo takto ďalej sa už nedá fungovať," povedal Sulík. Detaily rekonštrukcie vlády zatiaľ hovoriť nechcel. Poukázal na potrebu citlivého prístupu a diskusie aj s partnermi. So stranou Za ľudí už diskutovali aj v utorok večer. Ďalej sa chce stretnúť aj so šéfom parlamentu a Sme rodina Borisom Kollárom, ako i so stranou OĽANO. 

Sulík poukázal na náročnosť aktuálnej situácie a nezvládanie boja s pandémiou zo strany vlády. "Čelíme aj tomu, že predseda vlády poštval proti sebe prakticky všetkých: médiá, prezidentku, koaličných partnerov, rôzne združenia a, samozrejme ľudí, širokú verejnosť. Nemôžeme už pred týmto zatvárať oči," skonštatoval.

Šéf SaS pre situáciu zvolal v utorok mimoriadnu republikovú radu rozšírenú aj o poslanecký klub. Diskutovať mali aj o tom, kto z vlády za čo nesie zodpovednosť a o možnostiach vyvodenia zodpovednosti. Predseda Richard Sulík nevylúčil diskusiu o odchode SaS z vládnej koalície. O ďalšom postupe diskutovala aj strana za ľudí. Jej šéfka Veronika Remišová označila riziko rozpadu vládnej koalície za reálne a avizovala potrebu prijať zásadné rozhodnutie v strane.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.