FILM: Gipsy Television nakrútila dokumentárny film Chudoba v 21. storočí

ilustračné foto TASR

Bratislava 5. január 2011 (Gipsy Television/Daniela Strelková) - Gipsy Television už niekoľko mesiacov nakrúca dokumentárny film pod názvom Chudoba v 21. storočí. Redaktori Gipsy Television navštívili desiatky rómsky osád na Slovensku. Pozrite si krátku ukážku toho čo nakrútili.

Gipsy Television v týchto dňoch finišuje s prípravou dokumentárneho filmu Chudoba v 21. storočí. "Tento dokumentárny film je prvý zo 4 dielneho cyklu dokumentov, ktoré autorsky pripravuje naša televízia. Divákom ponúkneme autentický pohľad na život slovenských Rómov. Nebudeme nič prikrášľovať, ale ani nič zatajovať. Vo filme ukážeme reálnu situáciu v ktorej sa nachádzajú Rómovia,"povedal riaditeľ Gipsy Television Jozef Zeman.

 

Prvá menšinová internetová televízia, ktorá je určená divákom štyroch krajín, čiže Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska v nakrúcaní ďalších film pokračuje už o niekoľko dní v Českej republike."Narúcať začíname už v piatok v Litvínove. Našim divákom ponúkneme prostredníctvom filmu spätný pohľad Rómov, ale aj nerómov na vyčínanie extrémistov na sídlisku Janov v roku 2008," dodáva J. Zeman. Vo filme napríklad zaznie názor aj tamojšieho uznávaného bezpečnostného analytika Andora Šándora.

 

Gipsy Television spustila internetový portál v septembri 2010. Televízia vznikla v ďaka finančnej podpore International Visegrad Fund.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.