10.02.2020 SPRÁVY

Ferkovci zo Šamudoviec sa sťažujú na starostu. Kvôli nemu údajne nemajú v dome plyn.

Foto: Gipsy Television

Rodina Ferková z obce Šamudovce sa sťažuje na starostu. Už štyri roky sa snaží o to, aby mala v dome plyn. 

Ján Ferko tvrdí, že jeho sused plyn v dome má. Rodina preto kontaktovala plynárov. Tí ich však odkázali na starostu. "Bojujeme o to, aby sme boli pripojený k plynu, ale starosta nám nevychádza v ústrety. Priviedol k nám súkromného plynára, ktorý si od nás vypýtal 5 tisíc eur. Až tak by nás pripojil k plynu," povedal pre Gipsy Television nespokojný obyvateľ Šamudoviec.

Podľa starostu obce Emila Ircha šlo o projektanta, ktorý rodinu údajne upozornil, že pripojenie k plynu bude čosi stáť. Starosta ale o sume 5 tisíc eur nevie. "Neviem odkiaľ zobral tú sumu," povedal pre Gipsy Television starosta Šamudoviec.

Rodina Ferková sa domnieva, že náklady na prívod plynu k ich domu by mala znášať obec. Rodina je ochotná z vlastných peňazí zaplatiť prípojku a ďalšie náležitosti, ktoré s tým súvisia. "Ulica je naša alebo obecná? My chceme len prípojku, zavedenie plynu do domu si zavedieme," povedal Ján Ferko.

Obec tvrdí, že rodina Ferková sa mýli. Práve ona musí znášať náklady na prívod plynu k ich domu. "Ja by som bol rád keby sme im dali všetko zadarmo, takto to ale nefunguje," dodal starosta Šamudoviec.

Odborník na samosprávu dáva za pravdu obci!

"Kým hlavné plynové potrubie je verejnou investíciou, každá ďalšia vetva, ktorá smeruje buď k rodinnému domu alebo k firmám je chápaná už iba ako súkromná činnosť, osobná investícia," povedal pre Gipsy Television hovorca Združenia miest a obcí Slovenska a odborník na samosprávu Michal Kaliňák. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.