10.08.2020 SPRÁVY

Európska komisia ponúka absolventom vysokých škôl 5-mesačnú stáž.

Európska komisia ponúka 5-mesačnú stáž v Belgicku alebo v jednej z členských krajín únie. Prihlásiť sa je možné do konca augusta.

Stáž umožňuje získať pracovné skúsenosti priamo na jednom z oddelení Komisie a zúčastniť sa prednášok a návštev ďalších inštitúcií Európskej únie. Stáže sa otvárajú dvakrát ročne, a to 1. marca a 1. októbra. Prihlasovanie je otvorené pre absolventov univerzít a zamestnancov verejnej správy z členských krajín EÚ.

Od uchádzača sa vyžaduje dôkladná znalosť jedného z pracovných jazykov Európskej únie a uspokojujúca úroveň druhého jazyka. Znalosť ďalších jazykov je výhoda. Registrácia pre jarnú stáž je otvorená do konca augusta 2020.

Program stáží v Komisii funguje už 45 rokov, počas ktorých jeho výhody využilo viac ako 30 000 ľudí. Uchádzači si v prihláške musia vybrať preferovaný odbor a musia napísať krátky motivačný list.

Prihláška: TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.