25.09.2020 SPRÁVY

Dráma v Plaveckom Štvrtku! Zápalné fľaše, kamene a útek z domu. Spor dvoch rodín naberá na obrátkach.

Spor dvoch rodín z obce Plavecký Štvrtok, ktorý trvá už asi 9 mesiacov, naberá na obrátkach.  

Napádanie sa, hádzanie zápalných fliaš na domy či slovné útoky sa už stali bežnou súčasťou každodenného života ľudí, ktorí žijú v osade v obci Plavecký Štvrtok. Kukláči tam zasahovali v noci zo štvrtka na piatok. "Priebeh a okolnosti udalostí, ku ktorým došlo počas uplynulej noci v tzv. časti Kolónia v obci Plavecký Štvrtok v súčasnosti preverujeme," uviedla pre Gipsy Television Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. 

Podľa jednej z tamojších obyvateliek, problém medzi rodinami vznikol minulý rok. Dôvodom mala byť potýčka medzi dvomi mužmi. Karin Polakovičová zase tvrdí, že dôvodom je boj o pozemky. Ľudia pritom v osade žijú na plynovom potrubí. Ich príbytky sú postavené načierno. V tejto lokalite žijú desiatky rokov. "Tá Bučanská strana sa nemá kde rozrastať, už je tam len les. Vzhľadom k tomu, že sa postavil plot, tak sa dobíjajú k nám," povedala pre Gipsy Television obyvateľka obce Plavecký Štvrtok.

Polícia v prípade údajne nekoná.

Karin Polakovičová tvrdí, že polícia v Malackách prípad nevyšetruje tak ako by mala. Vyšetrovateľ ich výpovede údajne roztrhá a prípad sa tak, podľa Polakovičovej, rieši len ako občianskoprávny spor. Ľudia však upozorňujú, že dochádza k poškodzovaniu ich nehnuteľností, ale najmä zdravia detí a seniorov. "Policajti od nich berú úplatky. Policajt, ktorý sem príde je rodinou Bučanských, takže celé to vnímam ako rodinkárstvo," povedala Karin Polakovičová.

Polícia sa bráni a tvrdí, že na zásah vysielajú tých policajtov, ktorí sú práve v službe. "Na zásahy sú vysielaní policajti, ktorí v daný deň zabezpečujú výkon služby. V prípade, ak má občan dôvodné pochybnosti o správnosti postupu konkrétneho príslušníka Policajného zboru, je možné podať sťažnosť, na základe ktorej bude postup policajta preverený odborom kontroly," uviedla pre Gipsy Television Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. 

Polícia sa bráni aj v prípade obvinenia z toho, že vyšetroval nekoná tak ako by mal. "Policajti v každom prípade postupujú v súlade s ustanoveniami príslušných právnych predpisov," dodala Slamková. 

Rodina, ktorú obviňujú sa bráni. Tvrdí opak!

Počas nášho nakrúcania sa nám na mieste nepodarilo skontaktovať s druhou rodinou, ktorú obviňujú z útokov. Nachádzala sa totiž v dome. K tomu sa štáb Gipsy Television neodvážil priblížiť pretože už počas nakrúcania rozhovorov bolo počuť, ako na zem padajú kamene. Po zverejnení článku nás kontaktovala spomínaná rodina. Pre dodržanie objektívnosti preto zverejňujeme jej stanovisko. "Som Nikas Zeman a chcem vám len napísať, že ste si vypočuli len jednu stranu. Sme rodina z Bučian, žijúca v Plaveckom Štvrtku. Je nás asi 80 aj s deťmi. Domorodcov je 500. Domorodci klamú. Polícia nás chránila a pomáhala nám lebo by nás osadníci pozabíjali," uviedol pre Gipsy Television muž, ktorý má na sociálnej sieti Facebook profil s názvom Miky Zeman. 

Mužovi sme poskytli väčší priestor na vyjadrenie. Stanovisko nám má poslať v sobotu.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.