23.09.2020 SPRÁVY

Divadlo Romathan pozýva na premiéru strhujúcej inscenácie Mŕtve miesto.

Archívne foto

Košické divadlo Romathan pripravuje premiéru melodrámy Mŕtve miesto. V poradí ide o jubilejnú 80. premiéru.

Inscenácia vychádza zo skutočnej udalosti z obdobia druhej svetovej vojny. Príbeh sa zameriava na skupinu Rómov, ktorá sa podieľala na výstavbe tunela na východnom Slovensku pod kopcom Petič. Na stavbe v nepriaznivom teréne pracovalo viac ako 280 robotníkov.

Divadlo sa pre uvedený žáner rozhodlo preto, lebo chce zmeniť svoj dramaturgický plán. Kým v predchádzajúcom období mali košickí divadelníci v repertoáre komédie či rozprávky pre deti, teraz sa chcú venovať aj vážnejším témam.

Podľa divadla ide o strhujúci príbeh plný nástrah, napätia, nečakaných situácií, ale zároveň aj humorných momentov. Inscenáciu Mŕtve miesto divadlo plánovalo uviesť v minulej sezóne. Pre pandémiu nového koronavírusu ju totiž museli preložiť. 

Premiéra sa uskutoční vo štvrtok 24. septembra o 18.00 hodine v kultúrnom centre Veritas na Dominikánskom námestí v Košiciach.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.