DETI Z JAROVNÍC: Sa zúčastnili benefičnej aukcii kresieb v Slovenskom inštitúte vo Viedni

foto TASR

Bratislava 15. decembra (Gipsy Television/Katarína Strelková) - Slovenský inštitút vo Viedni v spolupráci s viedenským Romano Centrom včera zorganizoval vianočnú benefičnú aukciu kresieb rómskych detí 1. Základnej školy v Jarovniciach.

Aukciu otvorila riaditeľka Slovenského inštitútu Viera Polakovičová a riaditeľka Romano Centra Andrea Härle za prítomnosti zástupkyne Národnej agentúry pre nehmotné dedičstvo Rakúskej komisie UNESCO Marie Walcher. Podujatie hudobne doplnila rómska speváčka Ivana Ferencová.

 

Finančný výťažok z aukcie venuje Romano Centrum 1. Základnej škole v Jarovniciach pre ďalšie potreby rómskych deti. Práce rómskych detí predstavil Slovenský inštitút počas výstavy "Rómska paleta" v období od 6. októbra do 2. novembra 2010, ktorá sa stretla s mimoriadnym úspechom.

 

Rómskym deťom sa venuje učiteľ výtvarnej výchovy Ján Sajko, ktorému udelila v roku 2009 Slovenská asociácia pedagógov výtvarných a estetických predmetov v Bratislave titul Výtvarný pedagóg roka 2009. V tom istom roku získal aj Cenu Jawaharlal Nehru za kultúru v Indii. Gipsy Television informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí SR.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.