21.03.2020 SPRÁVY

Británia potvrdila už 233 úmrtí a vyše 5000 prípadov nákazy.

V Británii evidujú už viac ako 5000 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Ochoreniu celkovo podľahlo 233 pacientov, informovala televízia Sky News.

Podľa údajov z britského zdravotníckeho systému počet potvrdených prípadov nákazy dosiahol číslo 5018, čo oproti piatku predstavuje nárast o vyše tisíc prípadov (1035). Počet úmrtí stúpol v sobotu o 53.

Ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, v Británii podľahli pacienti vo veku 41 až 94 rokov, ktorí trpeli aj inými chorobami. Celkovo už v Spojenom kráľovstve otestovali viac ako 72.800 ľudí.  Viac ako tretinu z úmrtí (90) zaznamenali v hlavnom meste Londýn, len za posledný deň ich tam pribudlo 19. Prevažnú väčšinu úmrtí evidujú v rámci Anglicka. V Škótsku zomrelo sedem pacientov, vo Walese piati a v Severnom Írsku jeden.

Odborníci sa obávajú, že skutočný počet nakazených Britov sa môže rátať na desaťtisíce.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.