Bratislava, 12.10.2016 SPRÁVY

Bratislavská ubytovňa má údajne samostatný trakt pre Rómov. S nerómami bývať vraj nemôžu.

foto Gipsy Television

Partiu 8 robotníkov z Rožňavy ubytovala ich zamestnávateľka v jednej z bratislavských ubytovní. Po niekoľkých dňoch skončili na ulici. V čase, keď muži pracovali na stavbe, ich osobné veci, ktoré mali na izbách, zamestnanci ubytovne údajne nahádzali do vriec.

Podnikateľka, ktorá zamestnáva rómskych robotníkov im zaplatila nochľad v jednej z bratislavských ubytovní. Mužov ubytovali v trakte C, kde podľa robotníkov Rómovia nemôžu bývať. "Naša vedúca nám vybavila tam v C-éčku, takže my sme bývali s nerómami a to mu veľmi prekážalo," povedal pre Gipsy Television jeden z robotníkov, Štefan Krištof z Rožňavy.

Krištof hovorí o spolumajiteľovi ubytovne. Zároveň dodáva, že Rómovia môžu bývať len v trakte B. O stanovisko sme preto požiadali spolumajiteľa ubytovne na Zlatých Pieskoch. Rozhovor na kameru nám odmietol poskytnúť. Zároveň sa nám vyhrážal, že ak prípad budeme medializovať skončíme na súde. Súhlasil len s tým, aby sme parafrázovali jeho stanovisko.

Spolumajiteľ ubytovne odmieta tvrdenie, že by robotníkov vyhodil z ubytovne pre ich etnický pôvod. Argumentuje tým, že sám zamestnáva Rómov. K nedorozumeniu malo dôjsť zlou komunikáciou medzi ubytovňou a podnikateľkou, ktorá mužov zamestnáva.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.