02.11.2020 SPRÁVY

Anglicko sa od štvrtka vypne na štyri týždne.

Archívne foto

V Anglicku bude druhý lockdown, ktorý potrvá štyri týždne. Skončí 2. decembra 2020.
"Teraz je čas konať, pretože nemáme inú možnosť," povedal britský premiér Johnson. Plošný lockdown na území celého Anglicka sa začne vo štvrtok a potrvá do 2. decembra. V rámci nového lockdownu budú môcť bary a reštauráciu ponúkať iba jedlo a nápoje so sebou a otvorené budú len obchody s nevyhnutným tovarom.

Kaderníctva a ďalšie prevádzky poskytujúce služby zostanú zavreté. Ľudia budú môcť opúšťať svoje domovy len v niekoľkých, presne stanovených prípadoch. Zakázané bude aj cestovať na dovolenky do zahraničia.

Na rozdiel od prvého, jarného lockdownu zostanú aj naďalej otvorené školy, univerzity, výrobné továrne a budú pokračovať stavebné práce. Nový lockdown bude platiť len na území Anglicka, kde má takéto opatrenia právomoc zavádzať ústredná britská vláda. V ostatných častiach Spojeného kráľovstva - Škótsku, Severnom Írsku a Walese - o takýchto krokoch rozhodujú regionálne vlády.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.