15.06.2019 SPRÁVY

Andrej Kiska odovzdal palác novej prezidentke SR Zuzane Čaputovej

foto: TASR

Bývalý prezident SR Andrej Kiska úradoval v sobotu v Prezidentskom paláci naposledy. Poobede symbolicky odovzdal palác novej hlave štátu Zuzane Čaputovej.

Novú hlavu štátu vítali v Prezidentskom paláci desiatky ľudí. V úrade ju privítali potleskom. Prezidentka si tiež pozrela prehliadku Čestnej stráže prezidentky SR.

Zuzana Čaputová dnes zložila do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana ústavou predpísaný sľub a ujala sa funkcie slovenskej prezidentky. 




"Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dbať o blaho slovenského národa, národnostných menšín a etnických skupín žijúcich v Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony,"
citovala Čaputová Ústavu SR.



Zuzana Čaputová, rodená Strapáková, sa narodila 21. júna 1973 v Bratislave. Vyštudovala Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, ktorú ukončila v roku 1996. Počas štúdia i po jeho skončení pracovala na Mestskom úrade v Pezinku, najskôr ako asistentka na právnom oddelení a neskôr ako zástupkyňa prednostu mestského úradu.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.