05.04.2020 SPRÁVY

AKTUÁLNE: V jednej z osád sa potvrdil koronavírus.

Ilustračné foto TASR

Jednému z testovaných ľudí diagnostikovali infekčné ochorenie COVID-19. Pre Gipsy Television to potvrdil člen permanentného krízového štábu Peter Pollák.

Peter Pollák neuviedol žiadne ďalšie informácie s tým, že nakazená osoba o tom ešte nevie. Lekári ho preto budú kontaktovať. Oficiálne informácie by tak mali zverejniť v pondelok 6. apríla. 

Pollák zároveň neuviedol, či pre nakazeného uzatvoria celú osadu, alebo či bude v karanténe len ten, kto bol s nakazeným v kontakte. 

Lekári ministerstva obrany odoberajú vzorky celkovo v 33 vybraných rómskych komunitách. Za posledné dva dni odobrali vzorky 244 ľuďom z rómskych osád, ktorí sa vrátili zo zahraničia.  V piatok sa začalo s testovaním v Jarovniciach. V tejto obci nemal nikto z testovaných pozitívny výsledok na nový koronavírus.

V sobotu 4. apríla otestovali 196 ľudí v Trebišove, Smižanoch, Kecerovciach, Zborove, Doľanoch, Hrabušiciach a Markušovciach. Výsledky testovaných sú už známe. 

V nedeľu sa zase testovalo v Krížovej Vsi, Batizovciach, Vechci, Ondavských Matiašovciach, Bôrke, Dobšinej a Žehre. Ich výsledky budú známe asi v pondelok.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.