AKTUÁLNE: Na rómsky pochod v Bratislave je polícia pripravená

Bratislava 21. septembra 2011 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - V súvislosti s dnešným zhromaždením pod heslom „Upozornenie na neriešenie problémov v osadách" je polícia pripravená napomôcť Mestskej polícii pri zabezpečovaní verejného poriadku, ochrany života, zdravia a majetku občanov v mieste konania sa zhromaždenia ako aj v uliciach počas pochodu. Pre Gipsy Television to uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave Tatiana Kurucová. 

Podľa uvedeného oznámenia sa zhromaždenie bude konať v čase od 12.00hod do 16.00hod, pričom cieľovou stanicou má byť Predstaničné námestie v Bratislave. Odtiaľ sa majú zhromaždení organizovane presunúť na Hodžovo námestie, z Hodžovho námestia pôjdu následne cez Palisády na Zámockú ulicu, kde by sa malo konať samotné zhromaždenie.


"Tak ako aj pri iných ohlásených zhromaždeniach, aj pri tomto bude polícia postupovať v súlade so zákonom. Polícia je na zhromaždenie a pochod zodpovedne pripravená, v tejto súvislosti prijala opatrenie bezpečnostného charakteru. Do opatrení je vyčlenených niekoľko desiatok policajtov, či už z radov poriadkovej, dopravnej ako i kriminálnej polície.  S obmedzeniami v doprave v centre mesta zatiaľ nerátame, samozrejme sme pripravení riešiť situácie operatívne, podľa vývoja bezpečnostnej situácie. Za poriadok v meste je v prvom rade v zmysle zákona o zhromažďovacom práve zodpovedná obec, to znamená mestská časť, ktorá zhromaždenie povolí. Pri zachovávaní verejného poriadku sme však pripravení spolupracovať so splnomocneným zástupcom obce, Mestskou políciou, ako aj samotným organizátorom tohto podujatia. Pevne veríme, že účastníci tohto stretnutia prídu do hlavného mesta za účelom uvedeným v oznámení tohto zhromaždenia sa a nebudú sa dopúšťať páchania akéhokoľvek protiprávneho konania. V prípade, ak by ktokoľvek narušil verejný poriadok v meste, sme pripravení v súlade so zákonom zasiahnuť, použiť potrebný sily a prostriedky na obnovenie verejného priadku," uviedla pre Gipsy Television Tatiana Kurucová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.